Raisa Andriana, beter bekend onder haar artiestennaam Raisa, is een indonesische zangeres. Haar bekendheid groeide door haar single Serba Salah.

Vroeger
Raisa begon haar zangtalenten al vanaf een zeer jonge leeftijd te ontwikkelen. Op 3 jarige leeftijd speelde al dat ze een zangeres op een podium was.

Voordat Raisa verder ging als solo zangeres, was ze vocalist in Andante, een band destijds gevormd door Kevin Aprilio. Raisa moest de band verlaten omdat het label met een ander concept verder wilde.

Raisa trad ook regelmatig op in cafes. En kreeg steeds meer gelegenheden om op te treden daardoor.

Raisa’s erkenning groeide toen ze de single Serba Salah (All I Do Is Wrong) uitgebracht.

Ze was één van de gasten op het Java Jazz Festival in 2011. Nadat ze tijdens dat festival had opgetreden groeide haar populariteit, waarna ze de award Anugerah Musik Indonesia (Indonesian Music Awards) won als beste nieuwkomer.

Raisa haar eerste album “Raisa”, werd geproduceerd en uitgebracht in 2011 door Solid Records en Universal Music Indonesia.

Op 27 november 2013, bracht Raisa haar tweede album “Heart to Heart” uit. Nummers van dit album blijven een heel jaar boven in de top staan van de hitlijsten in Indonesie. Tijdens de persconferentie voor de release van dit album gaf Raisa een duidelijke statement, dat ze hier is om te blijven en dat er zeker een derde, een vierde, een vijfde album en zo verder uitkomt.Op de radiozender Salmon Trax FM Jakarta bracht zij het nummer Beauty and the Beast ten gehore. Luister zelf…

Raisa heeft ook een mini-concert gehouden speciaal voor de pers en 300 fans die uitverkoren waren, nadat zij Raisa haar album Heart to Heart al in de voorverkoop hadden aangeschaft. In 2013 won Raisa the Yahoo OMG Award voor Most Wanted Female.

Heden
In 2014 was Raisa gast bij Indonesian Idol 2014 en later werd zij daar ook invaller jurylid. 2014 werd nog meer succesvol voor Raisa nadat zij ook de award Mnet Asian Music Award heeft gewonnen voor Arties van het jaar in Indonesie. Als klap op de vuurpijl werd Raisa ook nog genomineerd voor een World Music Award voor Beste Vrouwelijke Artiest.

Raisa haar nieuwste single “Jatuh Hati” werd 24 januari dit jaar uitgebracht.


Raisa

Raisa timmert nu echt flink aan de weg. Met haar eigen You Tube kanaal waar al miljoenen hits op haar video’s zijn, haar 4.24 miljoen Twitter volgers, haar 1.74 miljoen Facebook volgers en 2.2 miljoen Instagram volgers heeft Raisa met haar mooie stem zeker laten zien dat ze hier is om te blijven. Jammen en iets opnemen met onze nederlandse jazz zanger Ruben Hein en de gelegenheid om voor Walt Disney’s Assepoester de indonesische versie waar te nemen en dan ook nog een groot concert geven in haar eigen geboortestad Jakarta, zijn als een kersjes op de taart.

Ik hoop dat Raisa ook over gaat stappen op het engelstalig arrangement, zodat zij ook verder dan Azie haar talenten kan laten zien. Ze verdient het absoluut.Meer weten over Raisa, kijk dan eens op haar You Tube kanaal . Er is heel veel te zien en te luisteren. Geniet!