Buitenspelen is gezond!

Buiten spelen


Jantje Beton
Jantje Beton vindt ik daarom een geweldig initiatief die kinderen hierin ondersteunt.
Wat doet Jantje Beton? Even een quote:
“Vrij buitenspelen en bewegen is essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, kan buitenspelen niet genoeg gestimuleerd worden. Want de kracht van buitenspelen op de sociale, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen en hun leervermogen is ongekend.

Er is een schat aan gegevens die aantonen dat buitenspelen een must is voor elk kind. Jantje Beton wil voorkomen dat vrij buitenspelen en bewegen uit het leven van kinderen verdwijnt.

Buitenspelen is gezond!


Kan jij je het nog herinneren… hoeveel je vroeger buiten speelde?
Kan jij je het nog herinneren?
Ik wel en ik heb er echt hele leuke herinneringen aan overgehouden.
Toch zie je tegenwoordig met de grote komst van de mobiele en digitale wereld, dat
buitenspelen toch niet meer zo gewoon is voor kinderen.
De digitale wereld heeft zijn voordelen, maar daarentegen ook zijn nadelen.
Vooral voor de gezondheid wanneer het woord met mate niet wordt gebruikt in de mobiele en digitale wereld.

Eén op de vijf kinderen in Nederland speelt minder vaak vrij buiten dan ze zouden willen en tweeëntwintig procent speelt niet of slechts eenmaal per week vrij buiten. Dat is best alarmerend. Buitenspelen is dus niet zo vanzelfsprekend meer als het moet zijn.

Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen hun buurt leuker te maken. Zij hebben volgens het verdrag van de Kinderrechten het recht om buiten te spelen en invloed op hun eigen speelomgeving uit te kunnen oefenen. Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken.

Want als het buiten leuk is, blijven kinderen niet binnen.” – Jantje Beton

Wil jij meer weten over Jantje Beton of hun ook steunen zoals ik dat doe? Of ben je geïnteresseerd in de vele gratis buitenspeeltips? … Kijk dan eens op www.jantjebeton.nl
Ik vind het zeker de moeite waard.