B-Brave


B-Brave


Zoals hun eigen website het beschrijft: “Ze zijn de hotste nieuwe muzieksensatie in ons land.” B-Brave is een boyband uit Nederland bestaande uit Kaj van der Voort, Samuel Leijten, Cassius Verbond, Dioni Jurado-Gomez en Jai Wowor. B-Brave eindigde in 2013 als derde in het Nederlandse talentenjachtprogramma X-Factor.
De vijf jongens hadden voor het vormen van B-Brave al ervaring met musicals en hebben elkaar leren kennen door de artiestenopleiding. Kaj, Samuel en Dioni hebben gespeeld in de musical Ciske de Rat. Kaj tevens ook in de musical Tarzan, waar ook Jai in heeft gespeeld. Samuel en Cassius deden dezelfde opleiding.
Bij hun deelname aan het vijfde seizoen van X Factor in Nederland bereikten ze de finale. In de finale werden ze derde.

Op 17 juli 2013 tekenden ze een platencontract bij Sony Music Entertainment. B-Brave gaf een jaar later aan dat ze aan een Engelstalig repertoire wilde gaan werken, om zodoende de kans op een succesvolle carrière in het buitenland te vergroten.Op 06 juli 2013 brachten ze hun eerste single uit Up, later vervolgde ook Bij Mij en Als Je Van Mij Bent. Op 10 oktober 2014 brachten ze hun debuutalbum uit.

B-Brave heeft veel jonge fans, maar ik moet eerlijk zeggen dat op hun debuutalbum ook nummers staan die echt volwassen waardig zijn.
Ik laat je los is daar een goed voorbeeld. Een mooie ballade.
Wanneer deze jongens over gaan op het engelstalig repertoire hebben ze zeker de potentie om door te groeien in het buitenland.Meer weten over B-Brave?
Kijk dan op:www.b-brave.nl en op hun officieel Vevo YouTube kanaal.